петък, 1 февруари 2013 г.

Posted by Unknown on 0:42 No comments
Продуктите са следните:1 кг кайма, 1 ч.л. кимион, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. суха мащерка, черен пипер, 1 филия хляб,  глава лук, 2 яйца, 2-3 с.л. галета. Пристъпваме към приготвянето.Изсипете каймата в голяма купа, нарежете лука, хляба, добавете подправките и посолете.Сложете всичко при каймата, добавете галетата и яйцата и разбъркайте добре с ръце.
Сварете яйцата за 10 минути, нарежете моркова на еднакви по големина редени и сварете за 5-6 минути в подсолена вода. Нарежете киселите краставички на пръчици.Върху намаслена хартия за печене разстелете на пласт каймата.Отделете малко парченце от нея за запълване на празнини.В средата по дължина наредете ленти морков и кисела краставичка, а отгоре сложете яйцата.Внимателно повдигнете краищата на хартията и пролепете двата края на каймата.
Притиснете добре, за да не се разпадне и раздели по време на печенето.Сложете каймата в продълговат съд за печене, който сте намаслили и по възможност застлали с хартия, за да може да извадите лесно рулото.Печете рулото, завито с хартията около 50 минути в предварително загрята до 180-200 градуса фурна.

0 коментара:

Публикуване на коментар